NAZORG INSTRUCTIES

BELANGRIJK: BLIJF VAN JE PIERCING AF!
ZORG BIJ EEN KRAAKBEENPIERCING DAT JE ER NIET OP SLAAPT!

 

Om infecties te voorkomen is het tijdens het genezingsproces erg belangrijk dat je de aangebrachte piercing goed verzorgt. De plek van de piercing is nu namelijk een open wond en dus erg kwetsbaar voor bacteriën en infecties. 

Draag na het plaatsen van een piercing geen strakke of vuile kleding. Zorg ervoor dat jouw handen altijd schoon zijn voordat je de piercing aanraakt. Vermijd make-up, parfum, scheerzeep, sterke zeep en haarproducten op en rondom de geplaatste piercing.

De plek waar de piercing is geplaatst kan de eerste tijd een beetje rood blijven. Ook is het mogelijk dat er wat wondvocht uit het wondje komt. Dit hoort bij het genezingsproces en je hoeft hier dus ook niet van te schrikken. Indien de piercing na 2 maanden nog steeds irritaties geeft, neem dan contact met ons op. In veel gevallen is er een simpele oplossing om deze irritaties te verhelpen.
Indien je eerder of wanneer dan ook nog vragen heeft, aarzel niet, bij twijfel altijd terugkomen of neem contact met ons op, wij staan je graag te woord.

 

 

Algemene richtlijnen


De genezingstijd verschilt niet alleen per piercing maar ook per persoon. Dit heeft alles te maken met de weerstand van het lichaam. Jouw algehele gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij ook een belangrijke rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingsperiode van de piercing absoluut noodzakelijk.

Na het plaatsen van een piercing is het normaal dat de plek rood wordt en een beetje gaat opzwellen. Bij sommige piercings is het hierom noodzakelijk om in eerste instantie met een langer staafje te piercen. Als de zwelling verdwenen is en de piercing genezen, wordt dit staafje gratis door ons verwisseld naar een kleiner staafje (het sieraad zelf niet inbegrepen).

Voor een zo goed en vlot mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht worden genomen:

• Om besmetting tegen te gaan dien je voordat je de wond verzorgt altijd eerst jouw handen te wassen en deze goed te drogen. Raak in geen geval de piercing aan zonder dat je jouw handen heeft ontsmet.
• Dep de omgeving van de wond na het wassen droog met een schone handdoek of tissue.
• Smeer geen zalf, vaseline of iets dergelijks op de wond.
• Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.
• Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
• Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurend indien nodig tijdens sportactiviteiten of bij een dermal.
• Was de omgeving van de wond 2x per dag met lauwwarm water totdat de wond geheel genezen is.
• Let altijd goed op dat er geen zeep- of shampoo resten in de wond achterblijven tijdens het douchen, dit kan irritatie veroorzaken.
• Draag bij een body piercing (bv. een tepel- of navelpiercing) geen strakke of vuile kleding.
• Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden en/of natuurlijk zwemwater). Ook het gebruik van een stoombad wordt sterk afgeraden tijdens het genezingsproces.
Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei- of afstotingsverschijnselen van de wond of pijn altijd contact met ons op.
Verwijderd nooit zelf het sieraad, zeker niet bij een ontsteking. De huid kan te snel dicht gaan waardoor je met een abces blijft zitten.

 

! BLIJF VAN JE PIERCING AF !
Zorg bij een kraakbeen piercing dat je er NIET op slaapt!

 

Nazorginstructies.

• Gebruik voor de verzorging een zoutoplossing Nacl 0,9% (verkrijgbaar in de shop of hier: Easypiercing saline spray).
• Was altijd eerst de handen met zeep. Spoel je piercing goed af met lauwwarm water(geen zeep) zodat eventuele korstjes loskomen. Maak een steriel gaasje nat met de zoutoplossing en hou deze een paar minuutjes voorzichtig tegen je piercing. Je kunt ook rechtstreeks op de piercing sprayen, kijk uiteraard wel uit met piercings in het gezicht. Spoel na gebruik je piercing af met schoon water en droog af met een steriel gaasje of een tissue. Probeer tijdens de verzorging jouw piercing zo min mogelijk aan te raken. 
• Bij een tepelpiercing draag je ’s nachts best een stevige (sport)bh en doe je daar een steriel gaasje tussen t.h.v. jouw tepelpiercing..
• Bij piercings moet je na 3-4 weken terugkomen voor controle, een afspraak hiervoor kun je makkelijk zelf inplannen in de Agenda.

 

Pleisters
In principe wordt het gebruik van pleisters tijdens het genezingsproces van de piercing sterk afgeraden. Indien je werkt met veel bacteriën, zoals bijvoorbeeld met etenswaren of met dieren, is het wel verstandig om een pleister te dragen. Ook tijdens sportactiviteiten kunt u het beste even een pleister over de piercing doen. Desinfecteer voor het verwijderen van de pleister altijd eerst goed de handen. Bij een dermal plak je het best wel de eerst 7-10 nachten af met een gaasje, ook als je gaat sporten plak je deze best af. Verder laat je het zoveel mogelijk “open” zodat het niet de genezing belemmert.

 

Schoonhouden van de wond
Je hoeft de wond/piercing zeker niet de gehele dag door schoon te maken. Het schoonmaken van de wond mag maximaal 2x per dag! Blijf verder ook van je piercing af! Zorg dat je niet slaapt op je piercing en kijk uit met haren borstelen en omkleden. Hoe meer je van jouw piercing afblijft, hoe beter jouw lichaam kan zorgen voor de genezing. De dagen van draaien met je piercing, Sterilon en Unicura liggen al even achter ons.

 

Ontstoken piercing
Bij een (open) wond verdwijnt de beschermlaag en kunnen bacteriën naar binnen dringen. Hierdoor neemt de kans op ontstekingen toe.
Indien je piercing ontstoken is kan je dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan. Zorg dus dat je de genezingsprocedure stipt volgt en dat je dit ook lang genoeg doet. Het is niet omdat je piercing geen pijn meer doet dat deze genezen is!

Denk je dat je piercing ontstoken is? Kom dan zeker even langs in de shop zodat we dit kunnen controleren en een andere verzorgingstactiek kunnen bespreken.

 

Heb je verder nog vragen aarzel dan zeker niet en stuur me een berichtje of plan een controle afspraak in via de Agenda ❤️