NAZORG 

.

De genezingsperiode van een tattoo is per persoon verschillend. Persoonlijke hygiëne is uitermate belangrijk, zeker tijdens de genezingsperiode van jouw nieuw stukje inkt.

Algemene richtlijnen:

Zorg dat je geen knellende of schurende kleding draagt op je tattoo. Dit kan zorgen voor irritaties en/of korstjes en zal de genezing van jouw tattoo vertragen.

Kijk uit met wollen kleding of kleding met losse haartjes/draadjes maar ook met haartjes van (huis)dieren. Dit kan voor irritatie zorgen die de genezing vertraagd.

Bij jeuk niet krabben!  Als je jeuk hebt kun je zorgen voor verkoeling door even wat ijsblokjes erop te leggen of zachtjes erop te kloppen. Jeuk hoort bij de genezing maar je kunt er wel knettergek van worden ;-)

Kijk uit met bijvoorbeeld vuil water tijdens het poetsen of andere (huishoudelijke) taakjes.

De eerste 6 weken kan je geen gebruik maken van sauna, zonnebank of (zwem)bad en ga je best niet in de felle zon (ook niet met een hoge factor of een handdoek erover). Dit kan allemaal zorgen voor irritaties op een tattoo tijdens de genezing of zorgt dat je tattoo gaat weken wat uiteraard ook weer zorgt voor vertraging in het genezingsproces of zelfs het verpesten van jouw nieuwe tattoo. 

• Laat de tattoo zoveel mogelijk met rust en kom er enkel aan als je jouw handen net gewassen hebt. Laat andere mensen uiteraard ook niet aan jouw vers stukje inkt komen en geef je lichaam ook de tijd om te herstellen.

Kom binnen 6 weken even terug om te laten zien hoe deze genezen is. Moest het zijn dat jouw tattoo nog ergens bijgewerkt moet worden kunnen we dit kosteloos doen. LET OP: Kom je na 6 weken terug moeten we materiaalkosten aanrekenen. 

Als je ergens vragen over hebt of je denkt dat er iets niet goed gaat mag je altijd contact opnemen met ons, wij helpen je graag verder.


Lees hieronder nog de gedetailleerde instructies voor de nazorg, afhankelijk van welke folie er gebruikt is bij jou.

Met zelfklevende folie:

• Na het plaatsen van jouw tattoo is er een second skin aangebracht. Dit is een stukje zelfklevende folie die ervoor zorgt dat er geen bacteriën of vuiligheid van buitenaf bij jouw tattoo kan komen en zorgt er tegelijk voor dat jouw tattoo niet kan uitdrogen met korstjes en witte plekken in jouw tattoo als gevolg. 

• Na het plaatsen van een tattoo verlies je altijd nog wat inkt en wondvocht, dit was je normaal weg maar met deze folie gaat dat natuurlijk niet. Hierdoor kan het zijn dat er wat wondvocht achter het folie komt of dat de lijntjes minder strak lijken dan ze zijn. Maak je niet ongerust, dit komt allemaal weer goed na het verwijderen van de folie en dit kan helemaal geen kwaad.

• De folie mag max. 4 dagen blijven zitten en dan mag je het voorzichtig, liefst onder de douche, eraf halen. Hiervoor kun je best een hoekje van de folie lospeuteren en hieraan trekken, dus van de rest van de folie/jouw tattoo af. Hierdoor trek je de folie uit en zal deze het makkelijkste te verwijderen zijn. Je tattoo heeft dan de ergste fase van de genezing al gehad en je huid is al een stuk minder kwetsbaar. Hierna mag je de tattoo nog enkele dagen heel dun insmeren.

• Je zult merken dat je tattoo veel sneller geneest en dat je veel minder last hebt van de genezing tijdens de begin periode. Je kunt gewoon douchen met deze folie, je hoeft je tattoo niet te smeren en je kunt niet schuren met kleding. Het is daarbij wel belangrijk dat je de instructies goed opvolgt zoals hier aangegeven.

• Niet iedereen kan even goed tegen de folie, zeker mensen met een erg gevoelige huid kunnen reactie's krijgen op deze folie. Mocht dit het geval zijn moet je de folie er uiteraard eerder afhalen en daarna de instructies gebruiken zoals hieronder beschreven bij de huishoudfolie.

 

Met huishoudfolie:

• Na het plaatsen van jouw tattoo is deze afgedekt met huishoudfolie. Dit is simpele folie zoals in de meeste keukenlades wel te vinden is. Deze folie is vooral bedoeld om jouw verse tattoo af te dekken zodat je naar huis kunt zonder dat jouw kleren vast plakken aan jouw nieuw stukje inkt.

• Bij thuiskomst (of na 2-3 uurtjes) mag je de folie verwijderen en al een eerste keer wassen: Zorg hiervoor dat je eerst jouw handen goed wast zodat deze zeker schoon zijn voor je aan de verzorging begint. Was jouw tattoo voorzichtig met lauwwarm water (controleer het water eerst dat deze niet te heet is) en dep deze voorzichtig droog. Ga zeker niet wrijven en zorg er ook voor dat je jouw tattoo zo min mogelijk aanraakt. Laat je tattoo even rusten en smeer het daarna dun in met een goede aftercare, deze is binnenkort verkrijgbaar in de (web)shop. Het is heel belangrijk dat je jouw tattoo een paar keer per dag dun insmeert, zo dun mogelijk.
Te dik insmeren heeft totaal geen nut en kan zelfs meer voor problemen zorgen dan voor de genezing. 

• Bij het gebruik van huishoudfolie moet je jouw tattoo dus enkele keren per dag dun insmeren (uiteraard je handen wassen voor je dit doet) en kun je eventueel 's nachts nog een keer folie gebruiken, zeker bij grotere stukken is dit wel fijn zodat je broek, shirt of beddengoed niet helemaal vastplakt aan je vers stukje inkt. Gebruik verder geen folie meer tenzij je in een vuile omgeving bent, laat je tattoo verder lekker ademen zodat dit vlot kan genezen.

• Na enkele dagen zal je tattoo gaan vervellen, ook dit is helemaal normaal. Je tattoo valt er niet af en dit heeft ook geen impact op de kwaliteit van de tattoo. Trek niet aan de velletjes, ga niet schuren maar was het voorzichtig af onder de douche. Na het vervellen mag je jouw tattoo nog enkele dagen insmeren.